Dat kleine beetje extra, de magie van sfeer in je foto.

Dat kleine beetje extra, de magie van sfeer in je foto.

150 Minuten – exclusief voor maar 12 deelnemers stand nr. 20

Prijs is exclusief toegang tot de Winter Fotofair 2021

Je hebt dus ook een losse toegangsticket nodig.

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 11 december 10.00 – 12.30 € 75,00
Zaterdag 11 december 14.00 – 16.30 € 75,00
Zondag 12 december 10.00 – 12.30 € 75,00
Zondag 12 december 14.00 – 16.30 € 75,00

Dat kleine beetje extra, de magie van sfeer in je foto.

Masterclass met Frank Doorhof.

 

De laatste maand van het jaar heeft iets speciaals. De feestdagen staan voor de deur en wellicht krijgen we dit jaar sneeuw met Kerst.

We geven elkaar misschien cadeautjes en zitten gezellig onder de kerstboom. Iedereen is vrij. Overal hangen lampjes om de donkere dagen iets te verlichten.

Er zijn kerstfilms op tv en we denken wat meer dan anders, aan onze naasten.

 

Fotografie is ook een beetje magie, het betekent schilderen met licht.

 

Deze magische sfeer kun je ook vangen in je modelfoto’s. Natuurlijk met Photoshop, filters en apps, maar er zijn meer trucjes.

Daar hoef je echt geen dure apparatuur voor aan te schaffen of lang achter je computer te zitten.

In deze workshop laat fotograaf en workshop gever modelfotografie Frank Doorhof je zien hoe je met kleine aanpassingen meer sfeer krijgt in je foto.

Hij leert je hoe licht werkt en hoe je het kan sturen, zodat je er thuis ook mee aan de slag kan.

 

Frank laat je zien wat sfeer in de foto voor hem betekent. Je ziet hoe hij het model aanstuurt voor de perfecte pose en expressie.

De resultaten zie je gelijk op een groot scherm. Door kleine veranderingen aan te brengen zie je gelijk dat de foto meer sfeer krijgt.

Je kunt de gedurende de hele workshop vragen stellen en gaat tenslotte ook zelf aan de slag met het model en de flitsers.

Je krijgt van ons een trigger te leen. En je hoeft alleen je camera mee te nemen, met bij voorkeur een 24-70 lens. Vergeet niet je batterijen op te laden en een geheugenkaartje in je camera te stoppen.

 

Ondanks dat Frank veel humor heeft is dit absoluut geen “shooting zoo”, je moet zelf kijken, je camera instellen en foto’s maken. Natuurlijk staat Frank klaar om je te helpen. Basiskennis van je camera is gewenst.

 

Zie hier het volledige schema van alle workshops en Masterclasses

Frank Doorhof geeft wekelijks workshops modelfotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op bijzondere locaties en in het buitenland. Hij gebruikt studio flitsers maar ook compact flash en ledverlichting. Hij is ambassadeur van diverse merken en is spreker of geeft demonstraties op vakbeurzen en foto evenementen overal ter wereld.

 

Frank deelt zijn kennis en werk op sociaal media en op zijn YouTube kanaal. Zijn video’s zijn op veel platforms te vinden, zo was hij onder andere de eerste Europese KelbyOne trainer.